2002

Trupa Travka a fost infiintata intamplator in Focsani in primavara anului 2002, membrii ei provenind din Barlad, Bucuresti, Focsani si Republica Moldova.
George Gadei (membru fondator, voce), Mihail Galca (chitara), Razvan Rusu ”Mizdan” (bas), Gabriel Boboc (tobe), Alexei turcan (chitara). in aceasta formula au aparut primele piese, nascute dintr-o reala bucurie de a canta si din dorinta de a crea altceva, nu neaparat muzica, mai degraba spectacol, atitudine, transa, punandu-se accent pe mesaj si culoare, cu texte elaborate si total opuse manierei „Barbie-Play-back” la moda.
Asa a aparut si numele Travka, cuvant provenit din limba rusa, care inseamna ierbusoara. De ce Travka ? Pentru ca este interzisa, pentru ca produce stari, pentru ca are doi de a... pentru ca este usor de retinut !
De la inceput au fost remarcati de Radio Dada, care i-a incurajat si promovat.
Primele concerte Travka din Focsani, Iasi, Tecuci, le aduc si primii fani. Pe data de 17 decembrie, cu ocazia implinirii unui an de la infiintarea postului Radio Dada, Travka concerteaza in Focsani, alaturi de Sarmalele Reci si Hara.


2003

In mai 2003, la Focsani, sarbatoresc un an de la infiintare in concert alaturi de Vita de Vie. În aceeasi luna, Travka participa la Festivalul „Noptile Sfantului Gheorghe” unde castiga si un premiu, constand in inregistrarea unui demo intr-un studio profesionist.
Participa la cel mai important festival rock din Romania: Top T – Buzau, unde sunt revelatia festivalului si castiga marele premiu inca din timpul recitalului! Urmeaza primele concerte la Bucuresti in Club Lenoir si Club A, trupa devenind cunoscuta în underground ca trupa a „noului val”. Canta la Festivalul Berii in Focsani.
Urmeaza aparitii TV (emisiunile Taverna, Rock Forum, Underground, MTV Alternative Competition etc).
in luna iunie 2003 canta alaturi de Trooper si Celelalte Cuvinte in Arenele Romane, in fata unui public de 5000 de oameni, bucurandu-se de succes si avand parte de incurajare din partea criticii de specialitate. Urmeaza Stufstock 2003 - prima editie (Vama Veche).
Se muta la Bucuresti. in septembrie canta la Festivalul Motociclistilor - Snagov 2003, alaturi de Iris.

2004

In 2004 - concerte în cluburile bucurestene (ClubA, Big Mamou, Underworld).
Canta in deschidere, la Stufstock 2004.
Sunt invitati in recital la a XX-a editie a festivalului Top T – Buzau, alaturi de Iris, Cargo, Luna Amara, Celelalte Cuvinte, Implant pentru refuz, Trooper.
Concerte la Timisoara – Student Fest 2004, Festivalului International de Teatru – Sibiu 2004, Club A – Vama Veche, Fan Fest – Rosia Montana.
Din 2005, Alexei turcan trece la tobe si este cooptat chitaristul Alexandru Hosu.
Travka ar fi trebuit sa cante la Stufstock 2005, in deschiderea festivalului, dar, din pacate, cu cateva zile inainte de festival, George a fost grav ranit intr-un accident de masina, ceea ce a facut ca activitatea trupei sa se intrerupa pentru cateva luni. Desi recomandarea medicilor a fost ca pe o perioada de cel putin 6 luni George sa nu mai faca nici un efort vocal, Travka totusi canta in octombrie in deschiderea concertului Iris de la Focsani, iar la sfarsitul lui noiembrie in Club A.
Accidentul suferit de vocalist ar fi putut fi un impediment, dar Mos Craciun, Mos Nicolae si alti mosi au facut mai devreme posibila aparitia albumului de debut si a videoclipului la piesa care da titlul albumului, in plina perioada a sarbatorilor de iarna.

Inregistrarile pentru albumul de debut, Corabia nebunilor, au inceput in iarna lui 2004 la studioul Avantgarde din Galati. Mixarea si masterizarea materialului s-au facut in vara lui 2005 la studioul VdV Music. Grafica albumului a fost realizata de Laris Productions si a beneficiat de fotografii de Adi Stoicoviciu. Piesa aleasa pentru promovare este cea care da si titlul albumului, Corabia nebunilor. Videoclipul a fost regizat de Marcel top, filmat de Gjoko Mandele Goce, montat de Florin Ionescu si, alaturi de membrii trupei, a jucat actrita Anca Cernea.

2006

Se schimba componenta trupei, prin plecarea lui Alexandru Hosu. De acum inainte, TRAVKA este alcatuita din:

George Gadei - voce
Misha Galca - chitara
Alexei Turcan - chitara
Razvan Rusu - bass
Cristi - tobe